History Games | 1998 | 1999 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 

 

1. When was Alice Paul born?

a. 1863

b. 1880

c. 1885

d. 1894

e. 1901

2. Where did Alice Paul grow up?

a. Freehold

b. Moorestown

c. Trenton

d. Burlington

e. Camden

3. What did Alice Paul’s father do for a living?

a. Politician

b. Miller

c. Banker

d. Farmer

e. Laborer

4. What kind of school did Alice Paul attend?

a. Public school

b. Private tutors

c. Private school

d. Quaker school

e. Catholic school

5. The 19th Amendment gave women the right to vote in

a. 1915

b. 1918

c. 1920

d. 1923

e. None of the above

6. Where did Alice Paul first become active in the women’s suffrage movement?
a. London
b. New Jersey
c. New York City
d. Philadelphia
e. Washington,  DC

7. Alice Paul’s higher education included
a. Bachelor’s degree, Swarthmore College
b. Graduate work at London School of Economics and Political Science
c. Graduate work at Woodbrook Institute in Birmingham, England
d. All of the above

8. How many law degrees did Alice Paul obtain?
a. None
b. 1
c. 2
d. 3
e. 4

9. What is the difference between a suffragette and a suffragist?
a. Suffragettes advocated reform in women’s attire, while suffragists did not.
b. A suffragist can be male or female, while a suffragette can only be a female.
c. Suffragettes were more willing to suffer for their cause.
d. Suffragettes advocated civil disobedience while suffragists tried to use logical arguments.
e. They mean the same thing.

10. Who of the following did Alice Paul most admire in her youth?
a. Abigail Adams
b. Elizabeth Blackwell
c. Florence Nightingale
d. Harriet Beecher Stowe
e. Sojourner Truth

11. Who was a primary role model for Alice Paul when she was developing her ideas?
a. Mahatma Gandhi
b. Norman Thomas
c. Elizabeth Cady Stanton
d. Martha Washington
e. All of the above

12. In what organizations was Alice Paul active?
a. Women’s Social and Political Union
b. National American Woman Suffrage Association
c. Congressional Union
d. National Woman’s Party
e. All of the above

13. How many times was Alice Paul arrested for protests for women’s rights?
a. 1
b. 3
c. 5
d. 7
e. 9

14. What did Alice Paul consider the worst experience she had in prison?
a. Solitary confinement
b. Being placed in the ward for the insane
c. Brutal treatment
d. Being force fed by a tube through her nose while she was on hunger strikes
e. None of the above

15. Where did Alice Paul organize huge demonstrations for women’s rights?
a. Boston
b. Chicago
c. New York
d. Philadelphia

16. Where did Alice Paul burn Woodrow Wilson’s speeches?
a. In Trenton when Wilson was governor of New Jersey
b. At the League of Nations
c. In the U.S. Capitol building
d. In front of the White House
e. At the Lincoln Memorial

17. How did Alice Paul use her knowledge gained by studying law?
a. She prepared multi-volume surveys of the legal codes pertaining to women in many countries.
b. She drafted international treaties supporting women's rights.
c. She drafted state legislation protecting women’s rights.
d. All of the above
e. None of the above

18. What did Alice Paul do at her villa in Geneva, Switzerland, from 1939 to 1941?
a. Ran the headquarters of the World Woman’s Party
b. Provided refuge for stranded feminist leaders
c. Urged all nations to adopt gender-equal laws
d. Pressed the League of Nations to adopt an Equal Rights Treaty
e. All of the above

19. Alice Paul drafted the Equal Rights Amendment to the United States Constitution. In what year was the E.R.A. ratified?
a. 1920
b. 1948
d. 1987
e. It has not been ratified.

20. What is the content of the Equal Rights Amendment?
a. It provides federal protection for both men and women against gender-based discrimination.
c. It forces employers to hire equal numbers of male and workers.
d. It permanently legalizes abortions.
e. All of the above.

Answers: (1)c; (2)b; (3)c; (4)d; (5)c;(6)a;(7)e;(8)d;(9)b;(10)c;
(11)c;(12)e;(13)d;(14)d;(15)e;
(16)d;(17)d;(18)e;(19)e;(20)a

Developed by Carol Megill and Gary Saretzky based on material provided by the American Historical Theatre

Copyright © 2011 Monmouth County, NJ. All Rights Reserved. Privacy Policy and Disclaimer